Monthly Archives: September 2015

Sussane Sttipel, my Austrian friend told me one night when we were in Turkey that she believed that the ultimate reason of our existence was to learn. She was such a quick learner and a good person. I truly felt sad for Sussane. After an accident that she had with a motorbike, in April 1997 in Turkey, her memory was damaged and her learning ability was limited too. Sometimes I condole myself that she had reached the highest level of spiritual development before that accident, when she was  not even thirty years old. According to… Read Article →

Ishte shtunë dhe u zgjova herët. Hapa një biografi me ilustrime të bukura mbi Nënë Terezën, të shkruar nga Xhoana Hërlei. Nuk e dija arsyen, por dija se më pëlqente të rilexoja dy faqe të veçanta nga ky libër. Faqja katërmbëdhjetë titullohej Ballkani dhe fillonte me historinë e prindërve të Nënë Terezës. “Në dhjetëvjeçarin e parë të shekullit të 20-të, një farmacist me emrin Nikollë Bojaxhiu me gruan e tij të re, Dranafile, u larguan nga shtëpia e tyre në Shkodër në Shqipërinë e Veriut. U zhvendosën ndofta njëqind milje dhe shkuan në qytetin e… Read Article →

Isha me ngut të madh për të arritur në Nju Hevën në kohë. Zakonisht më duheshin dyzet e pesë minuta për të shkuar në çdo vend të Nju Hevënit. Këtë herë kisha planifikuar një intervistë me pedagogen time të Teologjisë Feministe, Profesoreshën Shenën Kraigo-Snell. Doja të dëgjoja mendimin e një njeriu që besonte se ne të gjithë kërkojmë strehim te Zoti. Mbylla derën e shtëpisë dhe dëgjova tim bir, Fatin, të më thërriste. “Mami, të lutem, eja pak.” Mendova se do të më porosiste që t’i bleja diçka te Stop & Shop, po jo. Isha… Read Article →

Suzanë Stipel, një shoqja ime austriake, më kishte thënë një natë kur ndodheshim në Turqi se ajo besonte se arsyeja përfundimtare për ekzistencën tonë ishte të mësuarit. Ajo ishte mjaft e zonja në të mësuar dhe njeri i mirë. Ndjeva vërtet trishtim për Suzanën. Pas një aksidenti që pësoi me motoçikletë në vitin 1997 në Turqi, asaj iu dëmtua kujtesa duke iu kufizuar edhe aftësia për të mësuar. Nganjëherë e ngushëlloj veten duke thënë se ajo e kishte arritur nivelin më të lartë të zhvillimit shpirtëror përpara aksidentit, kur nuk kishte mbushur as tridhjetë vjeçe…. Read Article →

I couldn’t wait any more! Bureaucrats broke my patience when I was a searching for refugees in New Haven. I could not reach REFUGEES in New Haven…. I couldn’t believe…. Societies relying only on paper “truths”…. I tried to understand the “author- bureaucrat” and his grandfather… and read over and over the same sentence “ Confidentiality is the single largest obstacle for interviewing refugees…” Who invented this game? Maybe the ones that didn’t trust the WORD invented this game? Maybe the ones that needed something more than word! OR…maybe it was invented by the ones… Read Article →

Scroll To Top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/13/d163707828/htdocs/gonxhe/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 63
Facebook
Twitter